Din expert på motorbyte bil i Göteborg - AskimBil

Boka tid online Bilservice-Lindome

Byt din motor i god tid så slipper du bli stående!

Vi på AskimBil är experter på motorbyte och vi hjälper gärna till med att byta motorn i din bil. Vi erbjuder attraktiva priser på motorbyten och vi ger garantier både på arbetet och på utbytesmotorn.

 

Vi har erfarna mekaniker som har många års erfarenhet av motorbyte och utbytesmotorer för olika bilar och bilmärken på marknaden. Du kan vara trygg i vetskapen att din bil är i goda händer när den nya utbytesmotorn ska monteras.

 

Det finns flera fördelar med motorbyte. Det kan spara pengar och förlänga livslängden på ditt fordon. Om din bil i övrigt är i bra mekaniskt skick och du planerar att använda den i flera år framöver, så är det en bra kandidat för motorbyte. Motorbyte kan göras antingen enligt ett förutbestämt intervall eller vid motorhaveri.

 

Kostnaden för att ersätta fordon är en av de största utgifterna för företag och privatpersoner. I vissa fall kan motorbyte vara ett kostnadseffektivt alternativ till att köpa en ny bil och det kan spara dig mycket pengar per fordon. Beroende på storleken på din fordonsflotta kan detta leda till betydande årliga besparingar. Dessutom kan motorbyte vara en lönsam lösning jämfört med att köpa en ny bil, eftersom det kan göras till en bråkdel av kostnaden jämfört med att byta till en helt ny bil.

 

Vi kan beställa en ny motor eller utbytesmotor, men det vanligaste är att vi hitta en motsvarande motor på en bilskrot i Sverige eller Europa. Vi försöker alltid hitta bästa lösningen och motorn för din bil.

 

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss. Vi finns här för att hjälpa dig.

Välkommen till AskimBil - din pålitliga partner för motorbyte och bilreparationer!

Vi är din lokala bilverkstad i Lindome & stor Göteborg. Letar du efter en bra bilverkstad lokalt nära dig? Vi finns inom 15 minuters bilväg och erbjuder fri lånebil. På AskimBil servar och reparerar vi i princip alla bilmärken, nya som gamla, och i våra verkstäder arbetar branschens skickligaste mekaniker och biltekniker. Vi är duktiga på att hitta elfel snabbt och lösa dem. När du kommer till AskimBil för service eller reparation av din bil får du alltid minst 1 års garanti på både reservdelar och utfört arbete.

Boka tid för service & reparation

Lyser din servicelampa?

Vi utför bilservice på nästan 
alla bilmärken bl.a. Audi, BMW, Citroen, Ford, Mercedes, Peugeot, Skoda, Toyota, 
Kia, Volvo, VW m.m. följ oss på facebook och för att se aktuella erbjudanden i vår serviceverkstad.

 

Eventuell aktuell rabatt kan inte kombineras med andra  rabatter eller erbjudanden. Välkomna med din bokning. Boka tid; 031-281000

 

Vi behöver följande uppgifter:

Bilens regnr
Önskat datum
Lånebil ja/nej
Välkomna. till AskimBil AB, funderar du på att byta bil. Prata med bilförsäljningen!

Att tänka på vid motorbyte;

Ta reda på anledningen till varför den gamla motorn havererade innan du monterar en utbytesmotor för att undvika samma problem.
Kontrollera att trycket i oljepumpen är korrekt, .


Om ditt fordon har ett separat oljesystem, demontera och rengör det noggrant för att undvika blockering av smörjningssystemet.
Avlägsna inte skyddspluggarna på motorn förrän den är monterad för att undvika att smuts och partiklar kommer in i motorn.


Dra åt bultar och skruvar enligt specifikationer och smörj gängorna på topplocks-bultarna och mellan brickan och toppen innan montering.
Använd alltid de senaste instruktionerna från fordonstillverkaren för korrekt åtdragningsmoment och se till att gängorna i motorblocket är rengjorda från främmande föremål och oljerester.


Om nya skruvar medföljer motorn, använd dem istället för de gamla. Täta gängorna på skruvarna om skruvhålen är genomborrade i vevaxeln för att förhindra oljeläckage.
Kontrollera att kilen är korrekt monterad på remskivan och rengör den noggrant innan montering för att undvika slirning.


Se till att kylsystemet är optimalt för att hantera ökad värme under inkörningsperioden. Kontrollera kylaren och undvik högt tryck på EGR-kylaren vid provtryckning.
Byt alltid ut termostaten och kontrollera vattenpumpen för slitage, läckage eller korrosion.


Efter montering, starta motorn och varva upp den till 1500 varv/min. Kontrollera oljetryck, vattentemperatur och eventuella läckage av kylvätska och olja.


Undvik tomgångskörning under inkörningsperioden och undvik att köra i extrema temperaturer och trafikstockningar.
Håll koll på oljenivån under inkörningsfasen och byt olja och oljefilter efter 1000 km. Följ övrigt underhåll enligt biltillverkarens rekommendationer.

 

BokA Tid Online.

Ring Oss på 031-281000 Eller Boka Online - Välkommen till vår bilverkstad med dropin, lånebil fr 99 kr/dygn inkl vägtullar och öppet måndag till lördag. Välkomna

Boka tid i vår bilverkstad alla dagar i veckan.

Boka online i vår bilverkstad