Byte av diesel partikelfilter Lindome / Göteborg‎

Boka tid online Bilservice-Lindome

Byta eller rengöra dieselpartikelfilter ? - AskimBiL HJÄLPER DIG!

 

Välkommen till AskimBil i Lindome / Göteborg. Vi finns centralt belägna i Lindome, 

Heljesvägen 13. Vi erbjuder rengörning eller byte av dieselpartikelfilter? AskimsBil har haft verksamhet i Göteborgsområdet sedan sedan 1999.

 

AskimBil levererar byter till fabriksnya Dieselpartikelfilter med 24 månaders garanti samt obegränsad körsträcka. Vi har ett brett och komplett sortiment av partikelfilter till de flesta fordon och leverans sker normalt inom 2-5 arbetsdagar. Boka tid online eller ring 031-281000

Passa på att boka bilservice samtidigt som du byter partikelfilter. Letar du efter en bra bilverkstad i Lindome / Kållered / Anneberg? På AskimBil servar och reparerar vi i princip alla bilmärken, nya som gamla, och i våra verkstäder arbetar branschens skickligaste mekaniker och biltekniker. Vi är duktiga på att hitta elfel snabbt och lösa dem. När du kommer till AskimBil för service eller reparation av din bil får du alltid minst 1 års garanti på både reservdelar och utfört arbete.

Boka tid för service & reparation

Lyser din servicelampa?

Vi utför bil service på nästan 
alla bilmärken bl.a. Audi, BMW, Citroen, Ford, Mercedes, Peugeot, Skoda, Toyota, 
Kia, Volvo, VW m.m. följ oss på facebook och för att se aktuella erbjudanden i vår serviceverkstad.

Välkomna med din bokning.

Boka tid; 031-281000

Vi behöver följande uppgifter:

Bilens regnr
Önskat datum
Lånebil ja/nej
Välkomna. till AskimBil AB, funderar du på att byta bil. Prata med bilförsäljningen!

Rengörning partikelfilter

Har du provat detta först?

Ut och kör på låga växlar och höga varv så det blir varmt och får bränna ut ordentligt!  Inte mindre än 30 minuter, gärna längre tid.

 

Problemet är att partikelfiltret har en begränsad lagringskapacitet av askan som bildas efter regenereringen. Varje regenerering förbränner sot och restprodukten är en mycket liten mängd aska. Askan lagras i partikelfiltret.
Upp till ca 90-95% fyllnad och sedan måste detta åtgärdas genom tömning, backspolnig, utbyte eller på annat sätt. Generellt brukar detta ske kring 12-15000 mil körsträcka beroende på körsätt.

 

 

 

BokA Tid Online.

Ring Oss på 031-281000 Eller Boka Online - Välkommen till vår bilverkstad med dropin, lånebil fr 99 kr/dygn inkl vägtullar och öppet måndag till lördag. Välkomna

Boka tid i vår bilverkstad alla dagar i veckan.

Boka online i vår bilverkstad